Europa Conference League

Ο προπονητής της εξέδρας: Τα λάθη, η αστοχία και ο… απίθανος κ. Μανταντά

Έναν ΠΑΟΚ που άξιζε περισσότερα αλλά πλήρωσε λάθη και αστοχία είδε ο προπονητής της εξέδρας στο ματς με τη Μαρσέιγ.

Το όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ σταμάτησε κόντρα στη Μαρσέιγ, που επιβλήθηκε 1-0 της ελληνικής ομάδας στην Τούμπα και με συνολικό σκορ 3-1, πέρασε στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Στο επίπεδο αυτό τα λάθη πληρώνονται και αυτό ακριβώς συνέβη στη φάση του γκολ που δέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς, που παράλληλα πληγώθηκαν και από την απίστευτη αστοχία τους και την αδυναμία να τελειώσουν τις φάσεις.

Ιδού τι κράτησε από το μεγάλο ματς της Τούμπας ο προπονητής της εξέδρας!

Τα λάθη πληρώνονται: Η εν λόγω ατάκα ισχύει γενικώς, όμως αντιλαμβάνεται κανείς ότι όσο προχωρά μία ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις, αποκτά άλλη βάση. Ένα μεγάλο λάθος του Κρέσπο έφερε το γκολ της Μαρσέιγ, ένα ακόμα του Ίνγκασον, νωρίτερα, είχε κοντέψει να φέρει ακόμη πιο σύντομα το προβάδισμα των Μασσαλών. Τέτοια σφάλματα είναι ανεπίτρεπτα σε τέτοιο επίπεδο – αλλά φυσικά μέσα στο παιχνίδι - και δυστυχώς ένα εξ αυτών έπαιξε τον ρόλο του για να έρθει το τέρμα που σημείωσε ο Παγέ.

Τρομερή αστοχία: Τα τελειώματα των παικτών του ΠΑΟΚ αποτέλεσαν και αυτά «πληγή». Στο 5’ ο Τσιγγάρας δεν βρήκε καλά την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς σούταρε άουτ στο 39’ και λίγο αργότερα, στο 44’ ο Άκπομ βρήκε... τον Κρέσπο!

Η... αποθέωση βέβαια ήταν το τετ α τετ του Τσόλακ στο 83ο λεπτό, ενώ ίδια τύχη είχε και το διαγώνιο σουτ του Αουγκούστο στο 89’. Αστοχία, με μία λέξη. Λίγη τύχη παραπάνω ή λίγο πιο καθαρό μυαλό, θα μπορούσαν να έχουν φέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Άξιζε ένα πιο καλό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Ο απίθανος κ. Μανταντά: Στα 37 του χρόνια, ο Στίβεν Μανταντά αποτελεί έναν από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους τερματοφύλακες στη Γαλλία και, παρά την προχωρημένη του ηλικία, παραμένει άκρως ποιοτικός.

Ο Γάλλος γκολκίπερ είχε καθοριστικές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Άκπομ (10’), Κρέσπο (10’), Ζίβκοβιτς (70’) και Μιτρίτσα (89’) και αποτέλεσε τον MVP των Μασσαλών, σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Κι όλα αυτά ενώ δεν είναι καν πλέον ο βασικός τερματοφύλακας της Μαρσέιγ, καθώς στο πρωτάθλημα -και στο Europa πριν τον αποκλεισμό- παίζει ο Πάου Λόπεθ.

Κόσμος για μεγάλα πράγματα: Αν έβλεπε κανείς την κερκίδα της Τούμπας στη λήξη, θα νόμιζε ότι το ματς πηγαίνει έστω στην παράταση...

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ μπορεί να είδαν την ομάδα τους να ηττάται και να αποκλείεται αλλά αποθέωσαν τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου για τις στιγμές που τους χάρισαν τόσο χθες το βράδυ, όσο και όλη την χρονιά, στη μεγάλη πορεία μέχρι τους «8» του Europa Conference League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x